Police od krumpira
Police od krumpira rado jedu i mladi i stari. Najukusnije su police pečene u pećnici na drva, ali bit će dobre i one pečene u električnoj pećnici.
Netko će uz police posegnuti za majonezom, a netko će police poslužiti uz kiseli kupus.
Priprema
Krumpir oprati, dobro posušiti, prerezati na polovice, posoliti narezanu stranu, složiti na pleh, te peći u već dobro ugrijanoj pećnici. Krumpir je pečen kada rezani dio poprimi zlatnožutu boju i lagano nabubri.
Po želji na svaku policu može se staviti tanka ploška pancete i pustiti još nekoliko minuta da se dopeče. Poslužiti još toplo.
Police se mogu pripremiti i tako da se nakon pranja krumpir skuha, ali ne previše, toliko da se žličicom može izdubiti sredina. Izdubljene police stave se peći, a sredina, odnosno izdubljeni dio može se pomiješati s naribanim sirom, začinima po želji, pancetom i sl. te napuniti police i dopeći.