Kuharica

Grah na padelu (teletina u grašku)

Grašak je iz mog vrta, a recept je prigodan za lipanj jer tada u Kostreni dozrijeva grašak.

Umjesto telećeg flana, rabila sam teleću lopaticu, ali jelo je u oba slučaja izvrsno.

Potrebno

  • 300 g svježeg graška
  • 500 g telećeg flana
  • 1 veća glavica kapule
  •  1 mrkva izrezana na male komade
  •  sol
  • konzerva
  • peršin

Nije teško očistiti grašak kad znaš da je iz tvojeg vrta

Priprema

Isjeckati kapulu i popržiti zajedno s mrkvom. Kad kapula požuti, dodati teleći flan izrezan na komadiće. Sve skupa popržiti i dodati 300g graška pa dalje dinstati. Kad grašak omekša, posoliti, dodati konzervu, podliti vodom i pustiti da se kuha na laganoj vatri otprilike 30 minuta. Dodati  isjeckani peršin i kuhati još desetak minuta.

Prilog može biti pire ili prženi mladi krumpir sa zelenom salatom.