Sport

Apsolutni juniorski prvak – Maro Miknić

U Rijeci se od 20. do 23. prosinca održalo Državno prvenstvo u plivanju u 25-metarskim bazenima, a mladi Kostrenjanin Maro Miknić osvojio je pet titula državnog prvaka i time još jednom potvrdio svoj status najboljeg u kategoriji mlađih juniora.

Prvenstvo Hrvatske u plivanju u organizaciji Plivačkog kluba “Nevera” okupilo je 405 natjecatelja, a naš mladi sportaš Maro Miknić ponovo je osvojio brojne juniorske naslove prvaka i postavio novi državni rekord. Izvrsnu sportsku godinu Maro je na Državnom prvenstvu zaključio titula prvaka u sljedećim disciplinama:

  • 50 metara delfin – 1. mjesto, mlađi junior
  • 100 metra delfin – 1. mjesto, mlađi junior
  • 200 metara delfin – 1. mjesto, mlađi junior
  • 100 metara delfin – 1. mjesto, junior
  • 200 metara delfin – 1. mjesto, junior.

Novi rekord na 100 m delfin

Svojim gore navedenim rezultatima izborio je svakodnevna popodnevna finala u apsolutnoj (seniorskoj) konkurenciji te je u apsolutnoj konkurenciji osvojio: 2. mjesto apsolutno u 50 m delfin, 2. mjesto apsolutno na 100 m delfin te 3. mjesto apsolutno na 200 m delfin.

Maro je na ovom prvenstvu za dvije stotinke oborio svoj državni rekord na 100 metara delfin, isplivan prije mjesec dana (53,62)  te on sada iznosi 53,60 sekundi.

U finalnim trkama apsolutne konkurencije Maro je odlično otplivao, a u disciplini 50 metara delfin pobjeda u apsolutnoj konkurenciji izmakla mu je za samo šest stotinki iako se u apsolutnoj konkurenciji takmiči s dosta starijim i iskusnijim plivačima. Kao i nakon Državnog prvenstva u 50-metarskim bazenima održanog prošlog ljeta, ovi rezultati potvrda su dobrog rada, velikog truda i zalaganja. Sve to jasno upućuje da ćemo o uspjesima ovog mladog sportaša još puno slušati i čitati.

Ovim Državnim prvenstvom završila je sezona plivanja u 25-metarskim bazenima za  2022./23. godinu te nakon Nove godine počinje sezona plivanja u olimpijskim 50-metarskim bazenima, sve do kolovoza. Maro neće imati puno vremena za odmor jer je, zajedno sa svojim trenerom Andrejem Belaićem, pozvan na pripreme državne reprezentacije koje će se održati od 2. do 9. siječnja 2023. godine. Nakon odrađenih reprezentativnih priprema počet će s uobičajenim treniranjem šest dana u tjednu, sve do kraja sezone.

Od početka sljedeće godine Maro postaje junior te će se sljedeće dvije godine takmičiti u juniorskoj konkurenciji.