Čokoladni odresci sa sirom
Jednostavan za pripremu, ali vrlo, vrlo ukusan kolač.
Recept za ovaj izvrstan kolač sa sirom, malo neobičan s obzirom na tamni biskvit, dobila sam od moje drage, nažalost, pokojne tete Mery.
Biskvit
- 4 jaja
- 12 dag šećera
- 10 dag maslaca
- 20 dag brašna
- 2 velike žlice kakaa
- 8 – 9 velikih žlica mlijeka
- 2 žličice praška za pecivo
- 1 vrećica šećera od vanilije
Nadjev
- 25 dag svježeg sira
- 2 dl slatkog vrhnja
- 10 dag šećera
- 1 vrećica vanilin šećera
- 1 kremfix
Priprema
Pjenasto umutiti žumanjke, šećer i maslac, zatim brašno koje ste prethodno pomiješali s praškom za pecivo, kakao i vanilin šećer. Bjelanjke izmiksati i dobiveni snijeg dodati u tijesto i sve dobro izraditi mikserom. Tijesto uliti u namašćeni i pobrašnjeni lim i peći cca 30 minuna na temp. 180 C. Biskvit prerezati kada se ohladi.
Izraditi slatko vrhnje, dodati kremfix, pa dobiveni šlag sljubiti sa sirom, šećerom i vanilin šećerom i sve dobro izmiješati. Biskvit filati nadjevom, preklopiti i ohladiti u hladnjaku barem nekoliko sati prije posluživanja, a najbolje je da kolač odstoji preko noći. Posuti sa štaub šećerom prije posluživanja.