Kuharica

Čokoladni odresci sa sirom

Jednostavan za pripremu, ali vrlo, vrlo ukusan kolač.

Recept za ovaj izvrstan kolač sa sirom, malo neobičan s obzirom na tamni biskvit, dobila sam od moje drage, nažalost, pokojne tete Mery.

Biskvit

  • 4 jaja
  • 12 dag šećera
  • 10 dag maslaca
  • 20 dag brašna
  • 2 velike žlice kakaa
  • 8 – 9 velikih žlica mlijeka
  • 2 žličice praška  za pecivo
  • 1 vrećica šećera od vanilije

Nadjev

  • 25 dag svježeg sira
  • 2 dl slatkog vrhnja
  • 10 dag šećera
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • 1 kremfix

Priprema

Pjenasto umutiti žumanjke, šećer i maslac, zatim brašno koje ste prethodno pomiješali s praškom za pecivo, kakao i vanilin šećer. Bjelanjke izmiksati i dobiveni snijeg dodati u tijesto i sve dobro izraditi mikserom. Tijesto uliti u namašćeni i pobrašnjeni lim i peći cca 30 minuna na temp. 180 C. Biskvit prerezati kada se ohladi.

Izraditi slatko vrhnje, dodati kremfix, pa dobiveni šlag sljubiti sa sirom, šećerom i vanilin šećerom i sve dobro izmiješati. Biskvit filati nadjevom, preklopiti i ohladiti u hladnjaku barem nekoliko sati prije posluživanja, a najbolje je da kolač odstoji preko noći. Posuti sa štaub šećerom prije posluživanja.