KostrenaKreativaKultura

Cvjetna zelena livada u Rasadniku

Udruga za kreativno stvaralaštvo Vali u suradnji s Udrugom Ekoregija Kostrena realizirala je projekt Cvjetna livada kojim se oplemenio zid u kostrenskom Rasadniku.

Uz sufinanciranje Općine Kostrena još je jedan kostrenski javni prostor oplemenjen keramičkim eksponatima pa su boravak i aktivnosti u Rasadniku još ugodniji, a pogled na njega privlačniji.

Uz stručno vodstvo Anele Matešić betonski zid dimenzija 20 x 2 metra prvo je ožbukan i obojen nakon čega su članovi udruga postavili mural od keramičkih elemenata koji predstavlja livadu i prirodu – stablo smokve, trešnje, masline, pčele, ptice, mačke…

Obimne pripreme oko osmišljavanja same ideje pa do njene realizacije stvaraju jedno novo prekrasno poglavlje u budućim aktivnostima i suradnji između udruga. Vrijedni članovi udruge Vali s predsjednicom Karmen Grbac podržali su ideju kako od betona napraviti bajku. Nadamo se da će i ova slika naći mjesto u turističkoj razglednici nama drage Kostrene. – zaključila je predsjednica Ekoregije Kostrena Ljiljana Opančar.