Kuharica

Domaće kobasice s povrćem

Ako imate u hladnjaku svega nekoliko komada povrća, a valjalo bi ga hitno iskoristiti, pa još ako se nađe i pokoja domaća kobasica, eto prilike za jedan jako ukusan ručak.

Ovo je recept za jedno jednostavno i ukusno jelo, odnosno prijedlog za ručak koji moja obitelj zove čišćenje frižidera.

Sastojci za 2 osobe

  • 1 par domaćih kobasica
  • 4 – 5 krumpira srednje velikih
  • 1 paprika babura
  • 1 manja tikvica
  • 1 mrkva
  • 4 male rajčice (ne cherry)
  • sol, papar
  • ulje

Priprema

Krumpir oljuštiti i izrezati na 4 dijela te skuhati tako da još uvijek bude malo tvrd, iscijediti vodu, posoliti i preliti s malo ulja pa protresti u posudi.

U posudu za pečenje poslagati kobasice, povrće izrezano na ploške, krumpir i sve zajedno pokriti sa alufolijom i staviti peći na 180 ℃ cca 30 minuta. Potom skinuti foliju i zapeći da krumpir dobije zlatno žutu boju.

Uz ovo jelo nije potreban prilog jer ste dobili „sve u jednom“.