Domaće kobasice s povrćem
Ako imate u hladnjaku svega nekoliko komada povrća, a valjalo bi ga hitno iskoristiti, pa još ako se nađe i pokoja domaća kobasica, eto prilike za jedan jako ukusan ručak.
Ovo je recept za jedno jednostavno i ukusno jelo, odnosno prijedlog za ručak koji moja obitelj zove čišćenje frižidera.
Sastojci za 2 osobe
- 1 par domaćih kobasica
- 4 – 5 krumpira srednje velikih
- 1 paprika babura
- 1 manja tikvica
- 1 mrkva
- 4 male rajčice (ne cherry)
- sol, papar
- ulje
Priprema
Krumpir oljuštiti i izrezati na 4 dijela te skuhati tako da još uvijek bude malo tvrd, iscijediti vodu, posoliti i preliti s malo ulja pa protresti u posudi.
U posudu za pečenje poslagati kobasice, povrće izrezano na ploške, krumpir i sve zajedno pokriti sa alufolijom i staviti peći na 180 ℃ cca 30 minuta. Potom skinuti foliju i zapeći da krumpir dobije zlatno žutu boju.
Uz ovo jelo nije potreban prilog jer ste dobili „sve u jednom“.