Grah na padelu (teletina u grašku)
Grašak je iz mog vrta, a recept je prigodan za lipanj jer tada u Kostreni dozrijeva grašak.
Umjesto telećeg flana, rabila sam teleću lopaticu, ali jelo je u oba slučaja izvrsno.
Potrebno
- 300 g svježeg graška
- 500 g telećeg flana
- 1 veća glavica kapule
- 1 mrkva izrezana na male komade
- sol
- konzerva
- peršin
Priprema
Isjeckati kapulu i popržiti zajedno s mrkvom. Kad kapula požuti, dodati teleći flan izrezan na komadiće. Sve skupa popržiti i dodati 300g graška pa dalje dinstati. Kad grašak omekša, posoliti, dodati konzervu, podliti vodom i pustiti da se kuha na laganoj vatri otprilike 30 minuta. Dodati isjeckani peršin i kuhati još desetak minuta.
Prilog može biti pire ili prženi mladi krumpir sa zelenom salatom.