Škola

Još jedna nagrada u OŠ Kostrena!

Knjižničarka OŠ Kostrena Korina Udina dobitnica je Nagrade Višnja Šeta za životno djelo i time je potvrđena kvaliteta dugogodišnjeg predanog rada.

Nagradu Višnja Šeta Hrvatska udruga školskih knjižničara dodjeljuje školskim knjižničarkama i knjižničarima koji su se u svojem radnom okruženju istakli predanim i inovativnim radom uz zapažene rezultate. Nagrada za životno djelo u 2021. godini dodijeljena je Anici Tkalčević iz XV. gimnazije u Zagrebu i Korini Udini iz Osnovne škole Kostrena, a Godišnju nagradu dobio je Davor Žažar iz Osnovne škole Lijepa naša iz Tuhelja i Osnovne škole Stjepana Radića iz Brestovca Orehovičkog.

Dr. sc. Korina Udina u knjižnici Osnovne škole Kostrena radi od početka rada škole sustavno bogateći knjižni fond te organizirajući i provodeći mnogobrojne projekte. Od 2001. do 2012. vodila je Županijsko stručno vijeće školskih knjižničara  te organizirala brojne županijske i međužupanijske stručne skupove. U Hrvatskoj je udruzi školskih knjižničara od njezina osnivanja 2001. i bila je članica Upravnog odbora do 2009. godine kada je postala predsjednica Povjerenstva za dodjelu državne nagrade HUŠK-a “Višnja Šeta”, a u 2013. postaje dopredsjednica Udruge. Magistrirala je na studiju Informacijskih znanosti u Zadru te doktorirala na temu “Utjecaj samovrednovanja kvalitete rada školskog knjižničara na vrednovanje knjižničarske profesije” na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Nagrađena knjižničarka Korina Udina s kolegicom Mijom Mihaljević Ivančić tijekom sudjelovanja na međunarodnom kongresu na kojem su  predstavile projekt Učenici pisci – slikovnice s tri priče na tri jezika.

Osnovna škola Kostrena doista ima razloga za slavlje: uz nagrađene profesorice sada je, i to upravo u Godini čitanja, nagrađena i školska knjižničarka. Time je još jednom potvrđena kvaliteta kostrenske škole i njezinih djelatnika pa lokalna zajednica s pravom može biti ponosna na svoju školu.

Nagrade će biti dodijeljene na svečanom dijelu 19. Skupštine Hrvatske udruge školskih knjižničara koja će se održati 22. listopada u Hotelu Park u Splitu.