Kiseli kupus i fažol
                                                                                                
                            
                            Potrebno:
- 25 dag fažola
 - 1 kg kiselog kupusa
 - suho meso – škinka ili rebra
 - kobasice
 - češnjak: 2-3 češnja
 - ulje
 - brašno
 - sol
 - papar (po želji)
 - voda
 
Priprema: 
- Fažol prethodno namočiti i baciti tu vodu.
 - Kupus oprati i dobro iscijediti da ne bude prekiseo.
 - Fažol i suho meso kuhati u puno vode da se ne treba dolijevati.
 - Kiseli kupus staviti kuhati da bude približno 2 cm više vode od kupusa. Obavezno komadić suhoga mesa, masnijega, primjerice koža od pancete.
 - Kada je kuhano, na vruće ulje staviti isjeckani češnjak i kad lagano požuti, dodati malo brašna i staviti kupus i kratko dinstati. Zatim dodati fažol, posoliti, popapriti i dovršiti na laganoj vatri.
 
Kobasice se stavljaju posebno. Uz kiseli kupus i fažol može se poslužiti palenta.