Kiseli kupus i fažol
Potrebno:
- 25 dag fažola
- 1 kg kiselog kupusa
- suho meso – škinka ili rebra
- kobasice
- češnjak: 2-3 češnja
- ulje
- brašno
- sol
- papar (po želji)
- voda
Priprema:
- Fažol prethodno namočiti i baciti tu vodu.
- Kupus oprati i dobro iscijediti da ne bude prekiseo.
- Fažol i suho meso kuhati u puno vode da se ne treba dolijevati.
- Kiseli kupus staviti kuhati da bude približno 2 cm više vode od kupusa. Obavezno komadić suhoga mesa, masnijega, primjerice koža od pancete.
- Kada je kuhano, na vruće ulje staviti isjeckani češnjak i kad lagano požuti, dodati malo brašna i staviti kupus i kratko dinstati. Zatim dodati fažol, posoliti, popapriti i dovršiti na laganoj vatri.
Kobasice se stavljaju posebno. Uz kiseli kupus i fažol može se poslužiti palenta.