Kuharica

Kiseli kupus i fažol

Potrebno:

  • 25 dag fažola
  • 1 kg kiselog kupusa
  • suho meso – škinka ili rebra
  • kobasice
  • češnjak: 2-3 češnja
  • ulje
  • brašno
  • sol
  • papar (po želji)
  • voda

Priprema:

  1. Fažol prethodno namočiti i baciti tu vodu.
  2. Kupus oprati i dobro iscijediti da ne bude prekiseo.
  3. Fažol i suho meso kuhati u puno vode da se ne treba dolijevati.
  4. Kiseli kupus staviti kuhati da bude približno 2 cm više vode od kupusa. Obavezno komadić suhoga mesa, masnijega, primjerice koža od pancete.
  5. Kada je kuhano, na vruće ulje staviti isjeckani češnjak i kad lagano požuti, dodati malo brašna i staviti kupus i kratko dinstati. Zatim dodati fažol, posoliti, popapriti i dovršiti na laganoj vatri.

Kobasice se stavljaju posebno. Uz kiseli kupus i fažol može se poslužiti palenta.