Kuharica

Kolač od kokosa

Nepogrešivo dobar kolač za sve koji vole kokos.

Ovaj jako ukusan kolač radim već puno, puno godina, a recept sam dobila od svoje šogorice Suzane iz Novske.

Biskvit

  • 4 jaja
  • 12 dag šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 12 dag glatkog brašna
  • 1dl ulja
  • 1dl mlijeka
  • 1žlica kakaa

Umutiti jaja i šećer, dodavati ulje, mlijeko, brašno, prašak za pecivo koji smo prethodno pomiješali s malo brašna i dobro izraditi.

Pola tijesta uliti u namašćen i pobrašnjen lim te peći dok lagano ne požuti. Zatim izvaditi iz pećnice, premazati kremom i preliti drugom polovicom tijesta u koji smo dodali 1 žlicu kakaa. Peći još cca 20 minuta na temperaturi od 180 ℃. Kada je kolač pečen, preliti ga glazurom od čokolade. Ohlađeni kolač možemo staviti u hladnjak da odstoji nekoliko sati prije posluživanja. Kolač držati u hladnjaku pa može izdržati i nekoliko dana.

Krema

  • 0,5 l mlijeka
  • 3 žlice glatkog brašna
  • 10 dag šećera
  • 10 dag kokosovog brašana

U posudi pomiješati kokosovo brašno, šećer i brašno s malo mlijeka. Ostatak mlijeka staviti da zavre pa uliti pripremljenu smjesu i miješati na laganoj vatri da se zgusne. Time premazati kolač.

Glazura od čokolade

  • 10 dag čokolade za kuhanje
  • 2 – 3 žličice mlijeka,
  • 2 žličice ulja
  • 2 žličice putra

Na pari otopiti gore navedene sastojke i preliti preko pečenog kolača.

Napomena: Umjesto da ulijete u tepsiju svijetli dio kolača, možete najprije uliti onu polovicu u koju ste dodali kakao pa ćete dobiti drukčiji „umjetnički dojam“, ali okus će i dalje biti nepogrešivo dobar.