Kukuruzni kolač
Recept za ovaj poseban kolač stigao je preko oceana, odnosno poslala mi ga je moja draga sestrična Michele koja živi u Kaliforniji, u SAD-u.
Zanimljiv kolač izvrsnoga okusa, ali pomalo neuobičajenih sastojaka. Kolač sam radila nekoliko puta, degustatori su uvijek bili oduševljeni i lagan je za izraditi.
Sastojci
- 3 jaja
- 1 prašak za pecivo
- 1 kiselo vrhnje
- 1čaša ( veličine čaša od jogurta) brašna
- 1/2 čaše kukuruznog brašna – palente
- 5 dag putra
- 3 žlice šećera
- 1/4 žličice soli
- 10 dag miksanog kukuruza ( iz limenke)
- 10 dag kukuruza ( limenka)
Priprema
Umutiti jaja, putar i šećer. Dodavati naizmjence kiselo vrhnje i brašno, prašak za pecivo koji smo prethodno pomiješali s malo brašna i na kraju dodati kremasto izmiksani kukuruz te preostali kukuruz. Sve još jednom dobro promiješati kuhačom. Tijesto uliti u namašćeni i pobrašnjeni lim i peći cca 30 minuta na temperaturi 180 ℃. Ohlađeni kolač rezati na ploške.