Sport

Maro Miknić isplivao normu za Europsko juniorsko prvenstvo

Prošlog je vikenda mladi kostrenski plivač Maro Miknić osigurao svoje mjesto na Europskom juniorskom prvenstvu te potvrdio svoju izvrsnost 2. mjestom u ukupnom poretku juniora.

Maro je prošlog vikenda nastupio na jakom Međunarodnom mitingu Dubrava Zagreb Open koje je u kalendaru FINA-e bilo navedeno kao kvalifikacijsko natjecanje za Olimpijske igre te za Svjetsko i Europsko prvenstvo ove godine. Zbog toga su na njemu nastupili i plivači i plivačice iz drugih zemalja kako bi pokušali ostvariti norme za navedena prvenstva.

Ovo je Maru bilo prvo ovogodišnje natjecanje u olimpijskim bazenima te je već u jutarnjim kvalifikacijama  na 50 m delfin isplivao normu za Europsko juniorsko prvenstvo, koje će se početkom srpnja održati u Beogradu. U popodnevnoj finalnoj utrci dodatno je popravio svoje vrijeme iz jutarnjih kvalifikacija te otplivao 50 m delfin za 24.78 sekundi što je 38 stotinki brže od zadane norme.

Ovim rezultatom, Maro je također stekao pravo nastupa na Europskom juniorskom prvenstvu i na 100 metara delfin. Uz isplivane norme Maro je u Zagrebu osvojio zlatne medalje u juniorskoj konkurenciji u utrkama na 50 m delfin i 100 m delfin te brončanu medalju na 50 m slobodnim stilom. U ukupnom poretku juniora, nakon zbroja bodova iz četiriju otplivanih utrka, Maro je osvojio 2. mjesto, a u finalu apsolutne (seniorske) kategorije u utrci na 100 m delfin, osvojio je brončanu medalju.

Navedeni Marovi rezultati potvrda su da ga njegov trener Andrej Belaić izvrsno priprema

Maro će već ovog vikenda nastupiti na Međunarodnom plivačkom mitingu Viktorija koji će se održati na Kantridi. Nakon isplivane norme, ostatak sezone bit će mu podređen pripremama za Evropsko prvenstvo.

Maro s trenerom vježba koncentraciju igrajući šah