Mesna rolada
Recept za ovo vrlo ukusno jelo dobila sam prije puno, puno godina od pok. gđe Zore Dujmić.
Sastojci
- 1 lisnato tijesto
- za nadjev:
- 35 dag mljevenog mesa (govedina od lopatice)
- kruh: sredina jedne kriške, namočena u mlijeko i iscijeđena
- kapula
- 1 jaje
- malo sitno isjeckanog peršina
- 5 dag isjeckanog hamburgera
- sol
- papar.
Priprema
Kapulu sitno isjeckati, popržiti na ulju da lagano požuti, dodati meso i kratko dinstati. Ohladiti, dodati iscijeđeni kruh, jaje, isjeckani peršin, hamburger, sol i papar pa dobro promiješati.
Razvaljati lisnato tijesto, premazati nadjevom, saviti u „štrucu“ i peći na 180 ℃, cca 30 minuta.
Poslužiti toplo, uz grah (grašak) na padelu (prema receptu iz naše kuharice), pire krumpir i zelenu salatu.