Kuharica

Mesna rolada

Recept za ovo vrlo ukusno jelo dobila sam prije puno, puno godina od pok. gđe Zore Dujmić.

Sastojci

  • 1 lisnato tijesto
  • za nadjev:
    • 35 dag mljevenog mesa (govedina od lopatice)
    • kruh: sredina jedne kriške, namočena u mlijeko i iscijeđena
    • kapula
    • 1 jaje
    • malo sitno isjeckanog peršina
    • 5 dag isjeckanog hamburgera
    • sol
    • papar.

Priprema

Kapulu sitno isjeckati,  popržiti na ulju da lagano požuti, dodati meso i kratko dinstati. Ohladiti, dodati iscijeđeni kruh, jaje, isjeckani peršin, hamburger, sol i papar pa dobro promiješati.

Razvaljati lisnato tijesto, premazati nadjevom, saviti u „štrucu“ i peći na  180 ℃, cca 30 minuta.

Poslužiti toplo, uz grah (grašak) na padelu (prema receptu iz naše kuharice), pire krumpir i zelenu salatu.