KostrenaOpćina - prijatelj djeceŠkola

“Moja busola” – pobjednicima uručene vrijedne nagrade

Likovni natječaj “Moja busola” oduševio je i učenike i organizatore, koji su imali pune ruke posla pri odabiru najboljih i najljepših likovnih radova.

Iznenađenje na licima nagrađenih učenika pokazalo je da su malo dobre volje, suradnja i kreativnost ono što doista pokreće svijet! U sklopu školskog projekta “Bez busoli”, a na inicijativu Savjeta mladih Općine Kostrena osmišljen je likovni natječaj “Moja busola” za učenike od 1. do 4. razreda.

Nagrađen rad Anike Ribarić: motivi Kostrene i maštovita busola

Drago nam je što se odazvao tako velik broj učenika i sigurno je tablet bio poticajna nagrada. Naime, u ovim okolnostima djeci su uskraćene mnoge aktivnosti pa smo željeli olakšati rad i igru u virtualnom svijetu.  – objasnio je Tomislav Štimac, predsjednik Savjeta mladih Općine Kostrena, koji su učenicima osigurali sedam tableta te 18 USB memorijskih štapića uz prigodne poklone.

Vrijednost projekta prepoznala je i direktorica Turističke zajednice općine Kostrena Belma Džomba, koja je osigurala personalizirane torbice za tablete i to tako da je svaki nagrađeni učenik dobio torbicu oslikanu motivom svojeg nagrađenog rada.

Autori najboljih radova

  • Lucija Ćališ iz 1. a
  • Barbara Bistrović iz 2. b
  • Julija Kovačić iz 2. b
  • Anika Ribarić iz 2. b
  • Lara Smiljanić iz 3. a
  • Mia Perger iz 4. b
  • Tara Novoselac iz 4. b

Sidro, lavanda, maslina, dimnjak i klapa “Kamik” – Kostrena očima Julije Kovačić iz 2. razreda

Iako je Savjet mladih predvidio i pet memorijskih štapića koje je oslikao Juraj Zigman motivima Kostrene, velik broj izvanrednih radova ponukao ih je da ih dodijele čak 18.  Svaki je učenik dobio i blokić kao uspomenu i poticaj, a razredni odjeli dobili su i zahvalnicu za sudjelovanje.

Odaziv je bio izvanredan: na natječaj je pristiglo 86 dječjih radova, redom kreativnih i maštovitih kompasa s motivima Kostrene i mora. Oduševljeni smo i radujemo se nastavku suradnje. – istaknuo je Tomislav Štimac.

– Općina Kostrena uvijek podupire naše projekte i zahvalni smo što je prepoznala vrijednost projekta “Bez busoli”, a Savjet mladih i Turistička zajednica doista su inovativni, radišni i izvrsni suradnici, Hvala Tomislavu i Savjetu mladih na plemenitoj gesti, Belmi na predivnim unikatnim torbicama i načelniku Općine Kostrena na sustavnoj podršci.  – zahvalila je ravnateljica OŠ Kostrena Adriana Glavan.