Musaka od poriluka
Musaka od poriluka izvrsna je u kombinaciji s mesnim jelom.
Sastojci za četiri osobe
- 4-5 krumpira srednje veličine
- 3 poriluka – samo bijeli dio
- 5 dag pancete
- 1 kiselo vrhnje
- 2 jaja
- parmezan
- ulje
- papar
- sol
Priprema
- Krumpiru oguliti koru, svaki porezati na četiri dijela i kuhati u slanoj vodi. Na ulju popržiti izrezanu pancetu i dodati narezani poriluk te samo malo dinstati. Umutiti jaja, dodati ih u kiselo vrhnje, posoliti, popapriti, naribati malo parmezana i sve skupa dobro promiješati.
- U nauljeni lim staviti krumpir i zgnječiti ga kao za pire, preko krumpira staviti prodinstani poriluk s pancetom pa preliti pripravkom od kiselog vrhnja i ostalih sastojaka.
- Peći na temperaturi 180℃ dok lagano ne požuti.
- Poslužiti kao prilog uz neko mesno jelo, npr. Ličke šnicle – a recept za njih drugom prilikom. Izvrstan prilog bit će zelena salata ili matovilac.