Musaka od poriluka
                                                                                                
                            
                            Musaka od poriluka izvrsna je u kombinaciji s mesnim jelom.
Sastojci za četiri osobe
- 4-5 krumpira srednje veličine
 - 3 poriluka – samo bijeli dio
 - 5 dag pancete
 - 1 kiselo vrhnje
 - 2 jaja
 - parmezan
 - ulje
 - papar
 - sol
 
Priprema
- Krumpiru oguliti koru, svaki porezati na četiri dijela i kuhati u slanoj vodi. Na ulju popržiti izrezanu pancetu i dodati narezani poriluk te samo malo dinstati. Umutiti jaja, dodati ih u kiselo vrhnje, posoliti, popapriti, naribati malo parmezana i sve skupa dobro promiješati.
 - U nauljeni lim staviti krumpir i zgnječiti ga kao za pire, preko krumpira staviti prodinstani poriluk s pancetom pa preliti pripravkom od kiselog vrhnja i ostalih sastojaka.
 - Peći na temperaturi 180℃ dok lagano ne požuti.
 - Poslužiti kao prilog uz neko mesno jelo, npr. Ličke šnicle – a recept za njih drugom prilikom. Izvrstan prilog bit će zelena salata ili matovilac.