Kuharica

Musaka od poriluka

Musaka od poriluka izvrsna je u kombinaciji s mesnim jelom.

Sastojci za četiri osobe

  • 4-5 krumpira srednje veličine
  • 3 poriluka – samo bijeli dio
  • 5 dag pancete
  • 1 kiselo vrhnje
  • 2 jaja
  • parmezan
  • ulje
  • papar
  • sol

Priprema

  1. Krumpiru oguliti koru, svaki porezati na četiri dijela i kuhati u slanoj vodi. Na ulju popržiti izrezanu pancetu i dodati narezani poriluk te samo malo dinstati. Umutiti jaja, dodati ih u kiselo vrhnje, posoliti, popapriti, naribati malo parmezana i sve skupa dobro promiješati.
  2. U nauljeni lim staviti krumpir i zgnječiti ga kao za pire, preko krumpira staviti prodinstani poriluk s pancetom pa preliti pripravkom od kiselog vrhnja i ostalih sastojaka.
  3. Peći na temperaturi 180℃ dok lagano ne požuti.
  4. Poslužiti kao prilog uz neko mesno jelo, npr. Ličke šnicle – a recept za njih drugom prilikom. Izvrstan prilog bit će  zelena salata ili matovilac.