Kuharica

Obročna salata s tunom

Ova salata može biti hladno predjelo u dane posta, ali i ukusan glavni obrok.

Recept je za četiri osobe.

Sastojci

  • 160 g tune (2 limenke)
  • 100 g mozzarelle narezane na male komadiće
  • 1 – 2 kostrenska luka ili srebrne kapulice (narezane)
  • omlet sa šparogama (2 jaja + 5 dag šparoga) narezati na komadiće
  • 3 mala kisela krastavca sitno narezana
  • 2 manja pomidora narezana na manje ploške ili nekoliko malih cherry rajčica
  • zelena salata
  • crveni radić
  • masline
  • papar
  • maslinovo ulje

Priprema

U veliku posudu za salatu staviti sve gore navedene  sastojke, dobro promiješati i fini lagani ručak je gotov.

Napomena: Umjesto tune, možete staviti neku drugu plavu ribu koja je prethodno pržena, a bilo bi savršeno da je s gradela, no ako volite dimljeni losos, isto nećete pogriješiti, a tek dimljena pastrva, to je pun pogodak.

Tost ili prepečeni kruh koji ste prethodno „poškropili“ maslinovim uljem, dat će dodatni „štih“ ovoj laganoj i zdravoj obročnoj salati.