Palamida u salsi
Osim palamide, koja se izvrsno lovi u ovo doba, možete pripremiti i rumbac ili tunu.
Za salsu je potrebno
- 1 kg rajčice
- 2 veće kapule (ako više volite bez kapule, možete staviti 5 – 6 češnja češnjaka)
- češnjak
- peršin
Priprema
- Rajčice uroniti u kipuću vodu kako bi se lakše oljuštila kožica, iscijediti sjemenke i usitniti.
- Kapulu isjeći i staviti na vruće ulje. Dinstati dok lagano ne požuti. Dodati rajčice i isjeckani češnjak, kuhati na laganoj vatri. Kada ispari voda dodati sol i šećer, te još lagano kuhati.
- Sve staviti na hladno dok ulje ne ispliva.
- Palamidu ili tunu narezanu na kriške umiješati u brašno i popržiti s obje strane.
- Staviti u salsu, zaliti vodom da riba bude pokrivena i kuhati cca 30 minuta.
- Poslužiti s kuhanim krumpirom.