Kuharica

Palamida u salsi

Osim palamide, koja se izvrsno lovi u ovo doba, možete pripremiti i rumbac ili tunu.

Za salsu je potrebno

  • 1 kg rajčice
  • 2 veće kapule (ako više volite bez kapule, možete staviti 5 – 6 češnja češnjaka)
  • češnjak
  • peršin

Priprema

  1. Rajčice uroniti u kipuću vodu kako bi se lakše oljuštila kožica, iscijediti sjemenke i usitniti.
  2. Kapulu isjeći i staviti na vruće ulje. Dinstati dok lagano ne požuti. Dodati rajčice i isjeckani češnjak, kuhati na laganoj vatri. Kada ispari voda dodati sol i šećer, te još lagano kuhati.
  3. Sve staviti na hladno dok ulje ne ispliva.
  4. Palamidu ili tunu narezanu na kriške umiješati u brašno i popržiti s obje strane.
  5. Staviti u salsu, zaliti vodom da riba bude pokrivena i kuhati cca 30 minuta.
  6. Poslužiti s kuhanim krumpirom.