Pišinger torta
Pravi recept za ljubitelje kolača za pripremu kojih se koriste oblatne.
Ovaj recept dobila sam davno, davno, i gotovo sam zaboravila na njega, ali eto, prijatelji su se sjetili djetinjstva i oblatni, a meni dali ideju da opet napravim pišinger tortu.
Sastojci
- 1 paket oblatni ( 5ili 6 komada)
- 6 jaja
- 20 dag šećera
- 10 dag čokolade za kuhanje
- 15 dag mljevenih oraha (ili prženih, oljuštenih i mljevenih badema)
- 15 dag maslaca
- 2 – 3 žlice pekmeza od marelice
Glazura
Na pari otopiti 10 dag čokolade za kuhanje. Dodati 2 – 3 žličice mlijeka, 2 žličice ulja i 2 žličice putra. Sve dobro promiješati i preliti preko kolača.
Priprema
Jaja, šećer i čokoladu umutiti na pari dok smjesa ne postane gusta. Nakon što se smjesa ohladi, dodati orahe i maslac te dobro promiješati. Svaku oblatnu premazati kremom, složiti jednu na drugu, lagano pritisnuti da se oblatne sljube jedna uz drugu. Po vrhu premazati pekmezom od marelica, i preliti glazurom od čokolade. Staviti u hladnjak da odstoji nekoliko sati prije posluživanja. Kolač držati u hladnjaku pa može izdržati i nekoliko dana.