Kuharica

Pišinger torta

Pravi recept za ljubitelje kolača za pripremu kojih se koriste oblatne.

Ovaj recept dobila sam davno, davno, i gotovo sam zaboravila na njega, ali eto, prijatelji su se sjetili djetinjstva i oblatni, a meni dali ideju da opet napravim pišinger tortu.

Sastojci

  • 1 paket oblatni ( 5ili 6 komada)
  • 6 jaja
  • 20 dag šećera
  • 10 dag čokolade za kuhanje
  • 15 dag mljevenih oraha (ili prženih, oljuštenih i mljevenih badema)
  • 15 dag maslaca
  • 2 – 3 žlice pekmeza od marelice

Glazura

Na pari otopiti 10 dag čokolade za kuhanje. Dodati 2 – 3 žličice mlijeka, 2 žličice ulja i 2 žličice putra. Sve dobro promiješati i preliti preko kolača.

Priprema

Jaja, šećer i čokoladu umutiti na pari dok smjesa ne postane gusta. Nakon što se smjesa  ohladi, dodati orahe i maslac te dobro promiješati. Svaku oblatnu premazati kremom, složiti jednu na drugu, lagano pritisnuti da se oblatne sljube jedna uz drugu. Po vrhu premazati  pekmezom od marelica, i preliti glazurom od čokolade. Staviti u hladnjak da odstoji nekoliko sati prije posluživanja. Kolač držati u hladnjaku pa može izdržati i nekoliko dana.