KaféRoditeljski kutak

Priručnik za roditelje “Slatki život”

Iz tiska je upravo izašla knjiga Aleksandre Marović “Slatki život” – priručnik za život s dijabetesom tipa 1.

– Kada je moje dijete oboljelo od dijabetesa tip 1, “progutala” sam svu dostupnu literaturu na nekoliko jezika, no to je sve skupa bilo jako malo i jako općenito. – objašnjava autorica Aleksandra Marović, potpredsjednica Udruge “Mellitus” i voditeljica grupe “Roditelji mladih dijabetičara” na Facebooku.

Priručnik stiže na željene adrese

Priručnik “Slatki život” nastao je kao odgovor na brojna pitanja koja su se Aleksandri nametala tijekom godina i pisan je upravo s pozicije roditelja: praktični savjeti, jednostavnim i razumljivim rječnikom objašnjeni medicinski pojmovi, recepti, odgovori na nedoumice – sve na jednom mjestu. – Trebalo mi je osam godina da se uhvatim pisanja ovog “priručnika za početnike” i to nakon što sam nebrojeno puta odgovarala na ista pitanja i pokušavala ohrabriti novootkrivene. Nadam se da će mnogima pomoći ono što smo mi s godinama otkrili. – zaključuje autorica, a tomu u prilog govori i činjenica da je već prvog dana objave o tisku naručeno sedamdesetak priručnika.


Dijabetičari mogu sve, samo treba znati kako do cilja: uspješnog i sretnog života – obitelj Marović

“Slatki život” dobar je podsjetnik i za sve one koji više nisu početnici; roditelje, djecu i starije dijabetičare tipa 1.
Knjiga olakšava privikavanje na novonastalu situaciju i život sa dijabetesom tipa 1, a napisana kroz prizmu iskustva jedne obitelji, koja se svim silama trudila olakšati život svojoj djeci prateći i otkrivajući sve ono što taj život može pospješiti, od tehnologije do ostvarivanja prava i načina života.  – Na jednom mjestu je sve ono što će vam trebati u narednim godinama te vjerujem da ćete nakon čitanja s manje straha gledati na budućnost. – zaključuje autorica, koja je ujedno i suradnica portala Naša Kostrena, naša mještanka i majka dvojice slatkih tinejdžera. Više informacija o knjizi možete pronaći na poveznici ili Facebook stranici Slatki život – priručnik o dijabetesu tipa 1.