KostrenaKulturaScena

Šajetin koncert kao uvod u glazbeni kamp PIG

Glazbene večeri Kostrenskog leta ovoga je petka otvorio Šajeta, koji je za Kostrenjane i goste nastupio na plaži Veli jarak.

Pod zvjezdanim nebom uz zvuk valova posjetitelji su tako u petak, 25. lipnja od 21 sat uživali u Šajetinim bezvremenskim hitovima poput Moji koraki, Leteća Barbara, Evergrin, Party za ekipu i mnogim drugim.

Kalendarski i programski započelo je Kostrensko leto. Bogat program trajat će sve do konca kolovoza, a glazbeni dio otvorio je dobro nam poznat Dražen Turina Šajeta.

Svojim raznolikim i bogatim glazbenim opusom Šajeta je nastupio na popularnoj plaži Veli jarak, smještenoj pored Jedriličarskog kluba Galeb. Dva i pol sata svirke za brojne posjetitelje i noćne kupače odlična su najava zabavnih ljetnih događanja. Već prethodnih godina ova se plaža pokazala kao atmosferski i akustični zgoditak za glazbom obojane lagane ljetne večeri.

PIG – glazbeni kamp

A upravo će Šajeta biti jedan od mentora glazbenog kampa PIG čije će prvo izdanje svjetlo dana ugledati 3. i 4. srpnja. Šajetina uloga bit će da svojim iskustvom i znanjem motivira mlade glazbenike da se prepuste uživanju u glazbi ako se njome odluče baviti i profesionalno, ali i da ozbiljno shvate svoj muzički dar te ga iskoriste na pravilan način.

Glazbeni kamp PIG, što je skraćenica od Proba Instrument Glazba, održava se u suradnji Centra kulture Kostrena, Narodne čitaonice u Kostreni sv. Luciji te Udruge Ri Rock. Sudjelovat će desetak sudionika u dobi od 14 do 18 godina, koji svi sviraju barem jedan glazbeni instrument ili pjevaju, a koji imaju malo ili nemaju iskustva u javnim nastupima.

Kamp je osmišljen kao dvodnevne radionice pod vodstvom nekoliko mentora, a cilj im je sudionike, koji imaju glazbeno predznanje, usmjeriti i potaknuti na osnivanje benda ili samostalne javne nastupe.

Teme radionica bit će, dakako, glazbeni instrumenti i probe, ali i osnivanje benda, funkcioniranje unutar benda, javni nastupi i ponašanje na pozornici te priprema benda za nastup sve do tehničkog postavljanja opreme te uštimavanja.

Glazbeni kamp podržava  INA, a održat će se u Narodnoj čitaonici u Kostreni sv. Luciji.