Kuharica

Topli sendvič

Ovaj se recept u mojoj bilježnici recepata nalazi na prvoj stranici „Slanih jela“ pa je očito da je zapisan jako, jako davno.

Vjerojatno su to bili prvi koraci u savladavanju kulinarskih vještina, a ako se dobro sjećam, tada sam bila djevojčica u 8. razredu osnovne škole.

Recept je planiran za 4 osobe.

Sastojci

  • 1 francuz
  • 1 kiselo vrhnje
  • 7 dag sira ementalera
  • 2 – 3 dag ribanog parmezana
  • 2 žličice ABC sira
  • 7 dag prešane šunke ili pršuta
  • 1 mali kiseli krastavac
  • 1 žličica majoneze
  • 1 žličica senfa
  • nekoliko otkoštenih maslina (usitnjenih)

Priprema

Sir, šunku ili pršut te krastavac sitno isjeckati, dodati sve ostale sastojke i dobro promiješati. Francuz narezati na kriške, poprskati svaku maslinovim uljem, namazati nadjevom, poslagati na namašćeni lim i peći na temperaturi 180 stupnjeva otprilike 15 minuta.

Brzo, jednostavno i ukusno – topli sendviči idealni su za popodnevna opuštanja.