Topli sendvič
Ovaj se recept u mojoj bilježnici recepata nalazi na prvoj stranici „Slanih jela“ pa je očito da je zapisan jako, jako davno.
Vjerojatno su to bili prvi koraci u savladavanju kulinarskih vještina, a ako se dobro sjećam, tada sam bila djevojčica u 8. razredu osnovne škole.
Recept je planiran za 4 osobe.
Sastojci
- 1 francuz
- 1 kiselo vrhnje
- 7 dag sira ementalera
- 2 – 3 dag ribanog parmezana
- 2 žličice ABC sira
- 7 dag prešane šunke ili pršuta
- 1 mali kiseli krastavac
- 1 žličica majoneze
- 1 žličica senfa
- nekoliko otkoštenih maslina (usitnjenih)
Priprema
Sir, šunku ili pršut te krastavac sitno isjeckati, dodati sve ostale sastojke i dobro promiješati. Francuz narezati na kriške, poprskati svaku maslinovim uljem, namazati nadjevom, poslagati na namašćeni lim i peći na temperaturi 180 stupnjeva otprilike 15 minuta.
Brzo, jednostavno i ukusno – topli sendviči idealni su za popodnevna opuštanja.