Zapečene krpice sa sirom
Ovaj recept može poslužiti za slano toplo predjelo, ali i fini slatki desert, ovisno o tome dodajete li sol ili šećer.
Ima jedna mala tajna, ovaj recept složio je moj suprug pa je i priprema ove slastice isključivo njegov zadatak. Meni je osobno draža slatka varijanta, a vi isprobajte obje.
Sastojci
- 25 dag tijesta – „krpice“
- 1 jaje
- 25 dag svježeg sira
- 1 vrhnje za kuhanje
- 6 žlica šećera
- 5 dag putra
Priprema
Krpice skuhati u kipućoj slanoj vodi da budu „al dente“, procijediti i isprati u hladnoj vodi. Umutiti jaje, 3 žlice šećera i putar, dodati vrhnje za kuhanje i na kraju svježi sir. U namašćenu tepsiju (roštijeru) poslagati jedan red krpica (polovica ukupne količine), posuti žlicom šećera i preliti polovicom nadjeva. Na to složimo preostali dio krpica, dodamo žlicu šećera, prelijemo preostalim nadjevom te ponovno dodamo žlicu šećera. Pečemo oko 30 minuta na 180 ℃ dok ne počne dobivati boju.
Poslužiti toplo.