Kafé

Žuta stabla u kampanji „Neka rane postanu samo ožiljci“

Simboličnim bojenjem stabla u žuto u Petrinji obilježen početak donacijske kampanje Društva Naša djeca Neka rane postanu samo ožiljci“.

Kreativnom radionicom u izvedbi fotografa i ambasadora projekta Damira Hoyke te djece iz Osnovne škole Mate Lovraka iz Petrinje, u ponedjeljak, 15. 3. 2021. započela je donacijska kampanja „Neka rane postanu samo ožiljci“ – psihosocijalna podrška djeci i roditeljima Banovine. Jedno je stablo u petrinjskom parku obojeno eko žutom bojom koja simbolizira nadu i optimizam, toliko potrebne ovom području i njegovim stanovnicima.

Podrška za djecu i roditelje

Na taj su način dvije partnerske organizacije Savez društava Naša djeca Hrvatske i Centar za podršku roditeljstvu Rastimo zajedno krenule u prikupljanje sredstava koja će omogućiti nastavak rada stručnjacima na terenu. Sredstvima koja će se prikupljati putem kampanje pomoći će se više od 650 djece i roditelja na području Banovine kroz radionice psihosocijalne podrške i kreativnih aktivnosti.

Izgrađena kula predstavlja kulu s grba Sisačko-moslavačke županije

Žuto za nadu i optimizam

Zamisao je bila da komunikacijski cilj kampanje ostvarimo putem umjetničkih projekata pa tako rast i obnovu ističemo putem drveta koje raste unatoč okolnostima koje su ga zadesile. Kako bi to drvo bilo naglašeno i likovno istaknuto, odlučio sam da ga obojimo u žutu boju kao boju optimizma i nade i zbog toga smo ju izabrali za boju cijele kampanje.

 ambasador projekta i autor prepoznatljivih vizuala kampanje, Damir Hoyka

 

 Znali smo da je nakon događaja kao što je razoran potres, najvažniji susret s traumatiziranim ljudima licem u lice, a ne samo putem letaka, Webinara i ZOOM-a. Zato su se voditeljice pripremile i uputile u 6 dječjih vrtića u Petrinji, Sisku, Glini, Lekeniku i Hrvatskoj Kostajnici kako bi pružile psihološku podršku odraslima koji se brinu o djeci.  Na radionicama je sudjelovalo ukupno 290 odgojitelja i ostalih zaposlenih u vrtićima. Rekli su nam da sad bolje razumiju svoje i dječje reakcije na potres te da su spremniji pomoći i pružiti podršku jedni drugima, a posebno djeci. Nastavljamo dalje. Naših 10 entuzijastičnih voditeljica spremno je za nove susrete s roditeljima koji su prirodni pomagači svojoj djeci, a naravno i samoj djeci kad to bude potrebno. – izjavila je Branka Starc, dopredsjednica Centra za podršku roditeljstvu Rastimo zajedno

Budući da je Kostrena pokazala veliko srce za stradale u potresu, sigurno će i ova kampanja imati podršku, a svi zainteresirani za kampanju „Neka rane postanu samo ožiljci“ više informacija mogu pronaći na stranici Društva Naša djeca: https://savez-dnd.hr/donacija/