Paprike punjene krumpirom
Sada je vrijeme od paprika pa ih punjene krumpirom možemo pripremiti za ukusan ljetni ručak.
Recept je za četiri osobe.
Sastojci
- 5 paprika
- 5 krumpira srednje veličine
- 1 glavica kapule
- 20 dag pancete
- 20 dag kajmaka
- sol
- papar
- ulje
Priprema
Paprike oprati, očistiti od koštica, prepoloviti, posušiti i malo posoliti unutarnju stranu.
Cijeli krumpir oguljeni kratko kuhati da ostane tvd – polusirov pa naribati kada se ohladi i preliti ga kajmakom.
Sitno isjeckati kapulu, pancetu narezati na sitne komadiće i sve zajedno popržiti na ulju i odmah preliti preko krumpira pa sve dobro promiješati. Dobivenim nadjevom puniti polovice paprika i poslagati ih na nauljeni lim. Peći 30 – 40 minuta na 200°C.
Poslužiti toplo, kao prilog uz pečenje ili roštilj.