Kuharica

Paprike punjene krumpirom

Sada je vrijeme od paprika pa ih punjene krumpirom možemo pripremiti za ukusan ljetni ručak.

Recept je za četiri osobe.

Sastojci

  • 5 paprika
  • 5 krumpira srednje veličine
  • 1 glavica kapule
  • 20 dag pancete
  • 20 dag kajmaka
  • sol
  • papar
  • ulje

Priprema

Paprike oprati, očistiti od koštica, prepoloviti, posušiti i malo posoliti unutarnju stranu.

Jednostavan recept za ukusan objed

Cijeli krumpir oguljeni kratko kuhati da ostane tvd – polusirov pa naribati kada se ohladi i preliti ga kajmakom.

Sitno isjeckati kapulu, pancetu narezati na sitne komadiće i sve zajedno popržiti na ulju i odmah preliti preko krumpira pa sve dobro promiješati. Dobivenim nadjevom puniti polovice paprika i poslagati ih na nauljeni lim. Peći 30 – 40 minuta na 200°C.

Poslužiti toplo, kao prilog uz pečenje ili roštilj.