Kostrena

Fotocrtica: Kostrena odjenula blagdansko ruho

Sinoćnje svečano paljenje lampica uvelo je Kostrenu u posebno razdoblje u godini – period od sv. Barbare do sv. Lucije i dalo joj pravi blagdanski ugođaj!

Predstavljanju bogatog programa prethodila je „humanitarna“ degustacija fritula, pripremljenih po recepturi iz redizajniranog izdanja „Tradicionalne kostrenske kuharice“, čije je izdavanje podržala INA, a koliko je vrijedno sačuvati stare recepte, dokazuju fine fritulice čijom je ponudom u samo sat vremena prikupljeno gotovo tisuću kuna za devetogodišnjeg dječaka iz Kostrene Tina Bešvira.

Posjetitelje se osobito dojmio blagdanski fotokutak u kojem su se svi poželjeli fotografirati i ponijeti fotkice za uspomenu iz Kostrene. Uz glazbenu podlogu benda Coffee Shop Acoustic, lampice su zasjale na brojnim lokacijama po Kostreni, koja je ove godine odlučila odjenuti novo i drugačije blagdansko ruho koje će u narednim godinama postajati još raskošnije i primjerenije trendovima i očekivanjima, osobito mlađih mještana.

Lijepa i ukrašena, Kostrena danas, 4. prosinca slavi Barbarinu, prvu među kostrenskim zaštitnicima, a dan kasnije 5. prosinca,  u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji održat će se Mića Mikulna.

U ponedjeljak 6. prosinca, Kostrena slavi blagdan svetog Nikole, a Općina Kostrena svoj dan koji će obilježiti Svečanom sjednicom Općinskog vijeća i tom prilikom uručiti zahvalnice i priznanja najistaknutijim mještanima kao i podjelom poklona najmlađim sumještanima.

Kroz čitav prosinac deset kostrenskih ugostitelja pripremilo je posebnu blagdansku ponudu hrane i pića, a Turistička zajednica općine Kostrena posjetiteljima je osigurala “Kostrensku putovnicu”, zanimljiv dokument za dobru zabavu i lijepe poklone!

Sigurni smo da će mnogi svoj posjet Kostreni poželjeti zaključiti upravo na fotokutku uz more, koji je i ove godine uredio svjetski poznati dizajner Juraj Zigman.

Razloga za posjet Kostreni u prosincu neće nedostajati za što su se pobrinuli Turistička zajednica općine Kostrena, Općina Kostrena, Centar kulture Kostrena i kostrenski ugostitelji. Program su predstavili načelnik Općine Kostrena Dražen Vranić, direktorica Turističke zajednice općine Kostrena Belma Džomba i ravanateljica Centra kulture Borka Reljac.