KostrenaSport

Galebaši Edo Fike i Leon Scheidl prvaci Hrvatske u klasi 420

Prvenstvo Hrvatske u klasi 420 održalo se ovog vikenda u Zadru, a mladi kostrenski jedriličari osvojili su prvo mjesto i postavili Jedriličarski klub Galeb na tron hrvatskog jedriličarstva.

Mladi jedriličari Edo Fike i Leon Scheidl iz Jedriličarskog kluba Galeb prvaci su Hrvatske u klasi 420. Ovog vikenda u Zadru je održano Otvoreno prvenstvo Hrvatske za klase 420, 49er i 49er FX na kojem su nastupile i dvije Galebove posade. Edo Fike i Leon Scheidl zauzeli su vodeću poziciju u apsolutnoj kategoriji, a Barbara Perušić i Hrvoje Mršić završili su na 11. mjestu.

Pobjednički dvojac Edo Fike i Leon Scheidl

Dvosjedi su slavna povijest i izgledna budućnost Galeba

Klasu 420 ponovo smo uveli lani, kada smo isto postigli odlične rezultate, a ovogodišnje apsolutno osvojeno prvenstvo naših jedriličara definitivno govori u prilog tome da ćemo u klasi 420 graditi daljnju budućnost uz već afirmirane klase Optimist i Laser. Ovo je povratak na dvosjede u kojima je Galeb imao najveće uspjehe u svojoj povijesti. – ističe predsjednik JK Galeb Milko Volarić.

Od ukupno 6 regata po maestralu jačine od 10 do 20 čvorova, četiri puta su Fike i Scheidl ulazili prvi kroz ciljnu liniju, jednom drugi i jednom četvrti.

Drugo mjesto osvojila je posada zadarskog Uskoka Noela Petešić iPetra Gambiraža dok su treći bili Tajana Filipaš i Bruno Marević iz splitskog Labuda.

Na prvenstvu je sudjelovala i mlada jedriličarka Barbara Perušić, kojoj je ovo bila prvo iskustvo u toj klasi, ali zasigurno su i pred njom mnoge uspješne regate u dvosjedu.

Mladi galebaši nastavljaju s pripremama za odlazak na Svjetsko prvenstvo u San Remu u srpnju, a nakon toga  Edo Fike i Leon Scheidl jedre na Europskom prvenstvu u Formiji na jugu Italije.