KostrenaKultura

Izložbom šalica Udruge “Vali” nastavlja se program Dnevnog boravka

Nakon ljetne pauze, nastavlja se druženje utorkom u Dnevnom boravku.

Prvi gosti stižu 7. rujna – članovi Udruge “Vali” donose nam zanimljivu izložbu ručno izrađenih i ocrtanih šalica. Otvorenje izložbe počinje u 18:30 na terasi ispred Narodne čitaonice u Kostreni Sv. Luciji.

Udruga za kreativno stvaralaštvo “Vali” aktivno djeluje i stvara već petnaest godina, a nastala je inicijativom kreativaca koji su svoju umjetnost htjeli iskazati na koristan način te ujedno iskoristiti svoje slobodno vrijeme.

U Dnevnom boravku “Vali” će se u utorak predstaviti izložbom originalnih, lijepih i kreativnih šalica.

U Udruzi članovi osim ukrasnih predmeta izrađuju i uporabne predmete. Jedni su od njih šalice u različitim oblicima i bojama. Šalice su ručno crtane ili glazirane na različite načine. Rađene pomoću kalupa ili lijevanom glinom, a najdraže su one napunjene jutarnjom kavicom. – pojasnila je predsjednica udruge Karmen Grbac.

 

Podsjetimo, Dnevni boravak nastao je kao dio programskog pravca 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture Rijeka 2020. Budući da se kao mjesto zajedničkog druženja i prezentacije baštine pokazao kao izuzetno kvalitetan projekt, zaživio je među mještanima i gostima te će se nastaviti održavati svakoga utorka s početkom u 18:30 u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji.