KostrenaKultura

Izvrsna posjećenost 4. Kina u Kostreni

Da je kino na otvorenom omiljena manifestacija za brojne Kostrenjane i goste, pokazalo se i ove godine izvrsnom posjećenošću na sva tri filma koja su prikazana na 4. izdanju Kina u Kostreni.

Na animiranom filmu “Luka” mnogobrojna je publika pronašla svoje mjesto na stepenicama i zelenim površinama

Kino u Kostreni održano je pod vedrim nebom od 11. do 13 kolovoza, na idealnoj lokaciji trga ispred Sportske dvorane Kostrena. Ova sada već tradicionalna kostrenska manifestacija, kao i svake godine, privukla je velik broj posjetitelja koji su uživali u izvrsnim filmskim naslovima: animiranom filmu “Luka”, Oscarom nagrađenoj danskoj uspješnici “Još jedna runda” te nastavku akcijske komedije “Čuvaj me s leđa”.

Nije iznenadilo što je “Luka” privukao najveći broj publike pa se tražilo i mjesto više jer se radi o Pixarovom animiranom filmu koji od lipnja ove godine pa sve do sada puni kinodvorane. Prekrasna priča o prijateljstvu i odanosti oduševila je i nešto “stariju” publiku koja je svoje klince dopratila na ovu projekciju.

Oscarom nagrađen dansko-švedsko-norveški film “Još jedna runda” drugog je dana, kako se moglo čuti u komentarima nakon filma, iznenadio gotovo svakoga. Film u kojem srednjoškolski nastavnici iskušavaju teoriju o pozitivnom učinku alkohola na organizam, pokazuje kako dugoročno utjecaj alkohola može ostaviti negativne posljedice na osobni život koje nerijetko nisu popravljive.

“Još jedna runda” – izvrstan film s Madsom Mikkelsenom u glavnoj ulozi

Mnogi su na posljednji film u sklopu KuK-a, nastavak akcijske komedije “Čuvaj me s leđa” došli vođeni znatiželjom: naime, velik se dio filma snimao u Hrvatskoj i to od Rovinja do Zagreba. Mnogo akcije i duhovitih replika osiguralo je dobru zabavu.

Publika je zadovoljno ustvrdila da je Kino u Kostreni izvrstan projekt, a tople ljetne noći i besplatne projekcije zasigurno su doprinijele izvrsnoj posjećenosti. Međutim, ljubitelji filma znaju da se KuK održao i tijekom ožujka i lipnja u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji i tada su se projicirali izvrsni filmovi za djecu i odrasle.

Organizatori Kina u Kostreni su Centar kulture Kostrena i Općina Kostrena u sklopu Motovunskog filmskog festivala i pilot-programa Europske komisije »Kina kao inovativni centri lokalne zajednice« te Hrvatski audiovizualni centar.