Kafé

Izvučen najsretniji igrač – dobitnik godišnje nagrade “Besede”

Zavrtjelo se kolo sreće i odabralo najsretnijeg igrača Nagradne igre Beseda u 2021. godini.

Više od 300 točnih odgovora pristiglo je na 52 zadane besede tijekom 2021. godine, a kolo sreće odabralo je najsretniju dobitnicu:

Gospođa Jadranka Arbula redovito je igrala Besedu i imala više od 40 točnih odgovora. Na pitanje što znači riječ bonkulović, gđa Arbula piše: Gurman, sladokusac, onaj koji voli dobro pojest i popit. Nadamo se da je i gđa Arbula sladokusac jer ju Katedra Čakavskog sabora i Centar kulture Kostrena nagrađuju ukusnom Kostrenskom tortom – radi se o originalnom kolaču prema tradicionalnom receptu u ukrasnoj kutiji koju je dizajnirao svjetski poznati dizajner Juraj Zigman.

U 2021. godini najviše je odgovora pristiglo na riječ napršnjak, čak 20 igrača zaigralo je na tu besedu koja je zadana 21. srpnja, gotovo mjesec dana nakon najteže riječi, a to je bila invijat, na koju je samo Jerko točno odgovorio.

Svaki tjedan očekuje vas nova beseda, a svi koji pošalju točne odgovore, sudjeluju u mjesečnom izvlačenju. Nagrade je osigurala Katedra Čakavskog sabora Kostrena, a besede su pripremile dr. sc. Silvana Vranić, red. prof. i kostrenska pjesnikinja Branka Kržik Longin, koja ujedno i govori besede na audiozapisima.

Čestitke sretnoj dobitnici, a sve vas pozivamo da nam se pridružite i igrate s nama Besedu u 2022. godini!