Kuharica

Polpete od bakalara

Polpete od bakalara obično pripremam na Badnjak ili Veli petak, no kako je Pepelnica ili Čista sreda, predlažem da upravo one budu na jelovniku.

Sastojci

  • 60 dag smrznutog bakalara
  • 3 šnite kruha (samo sredina)
  • 1 jaje
  • 10 dag blanširane blitve
  • 4 češnja češnjaka
  • vezica peršina – list
  • sol, papar
  • senf
  • maslinovo ulje
  • oštro brašno
  • mrvice
  • ulje za prženje

Priprema

Bakalar kratko prokuhati, ohladiti i što sitnije isjeckati. Kruh namočiti u mlijeko i iscijediti. Blitvu isjeckati skupa s češnjakom i peršinom.

U posudu dodavati navedene sastojke, jaje, sol, papar, malo senfa i malo maslinova ulja. Dobro izmiješati da se sastojci sljube. Pomiješati brašno i mrvice pa u to uvaljati izrađene polpete. Pržiti kratko na dobro zagrijanu ulju.

Najbolji je prilog blitva ili broskva na padelu, a može i salata od broskve i fažola.