Kostrena

Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Kostrena

Dan općine Kostrena svečano se obilježava 6. prosinca na blagdan sv. Nikole, zaštitnika pomoraca.

Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Kostrena ove se godine održala sukladno epidemiološkim mjerama pa je svim mještanima i prijateljima Kostrene dostupna u obliku dvadesetominutnog filma. Presjek godišnjih zbivanja i prigodnu čestitku uputili su predsjednik Općinskoga vijeća Dražen Soldan te načelnik Općine Kostrena Dražen Vranić, a sadržajno film prikazuje i laureate općinskih priznanja, nagrada i zahvalnica: Udrugu Narodna čitaonica u Kostreni Svetoj Luciji, Turističku zajednicu općine Kostrena, Likovnu udrugu Veli pinel, Karnevalsku udrugu Špažićari i Tenis klub Kostrena. Prikazani su i najvažniji kulturni i gospodarski projekti te dodjela Nagrade Općine Kostrena za životno djelo dr. sc. Silvani Vranić, red. prof. te priznanje za učenika generacije Tizianu Leonu Andrijaniću.

Svim Kostrenjanima i Kostrenkama, Nikolinama, Nikolama, Nikama i prijateljima Kostrene uz film čestitamo Dan općine Kostrena i blagdan sv. Nikole!

U povodu blagdana sv. Nikole položeni su vijenci i upaljene svijeće za sve stradale i nestale pomorce na oba kostrenska groblja i u lučici Podurinj, a u 18 sati u župnoj crkvi sv. Lucije slavila se svečana misa uz poštivanje svih propisanih mjera.