Kuharica

Crvenkapica

Recept za Crvenkapicu naći ćete u mnogim kuharicama, ali ovo je recept po kojem ja radim već godinama i zbog kojeg mi je to jedan od najdražih kolača.

Tijesto:

  • 3 jaja
  • 20 dag šećera
  • 20 dag glatkoga brašna
  • 12 velikih žlica ulja
  • 2 dl mlijeka
  • 1 prašak za pecivo
  • 35 dag višanja iz kompota (još bolje ako imate domaće višnje pa skuhajte kompot)

Nadjev:

  • 50 dag svježeg sira
  • 2,5 dl slatkog vrhnja
  • 3 – 4 žlice šećera
  • 7 dag ili 3 žlice margarina
  • 1 vanilin šećer
  • 1 kremfix

Preljev:

  • kompot od višanja (tekućina)
  • 2 preljeva za torte

 

Postupak

Pjenasto umutiti jaja i šećer, dodavati naizmjenice ulje, mlijeko, vanilin šećer i  brašno, koje ste prethodno pomiješali s praškom za pecivo. Tijesto uliti u namašćeni i pobrašnjeni lim te kratko zapeći pa tek onda poslagati po vrhu višnje. Peći cca 30 minuta na temperaturi od 180 ℃.

Istući slatko vrhnje uz dodatak kremfixa, i dodati ostale sastojke za nadjev, ravnomjerno promiješati i premazati ohlađen kolač.

 

U  kompotu od višanja kuhati preljeve za tortu i preliti kolač.

Ohladiti u hladnjaku barem nekoliko sati prije posluživanja, a najbolje je da kolač odstoji preko noći.