Ličke šnicle (juneći odresci)
Ovo je odličan recept za ove hladnije dane i jesensko-zimske vremenske prilike.
Recept za ovo vrlo ukusno jelo dobila sam prije puno, puno godina, no nažalost, ne mogu se sjetiti od koga, ali prilažem i original papir na kojem se jasno vidi moj komentar recepta ali i komentar moje kćerke Mije koja je tek počela pisati, ali je voljela „ispravljati“ moje recepte.
Sastojci
- 600 g junetine za šnicel
- 150 g krušnih mrvica
- 3 jaja
- sol
- papar
- ulje za prženje
za umak:
-
- 3 češnja češnjaka
- 3 žlice isjeckanog peršina
- 1dl bijelog vina
- 1 dl vode
Priprema
Odreske narezati na tanko, posoliti, popapriti, posuti svaki mrvicama i dobro „istući“ batom za meso tako da mrvice budu dobro „utučene“ u obje strane odreska.
Odreske umočiti u istučena jaja, zatim u mrvice i staviti na vruće ulje da se poprže s obje strane. Pohane odreske poslagati u posudu za kuhanje, zaliti vinom i vodom (ali ne da „plivaju“), dodati 2 žlice ulja od pohanja, posipati peršinom i češnjakom, poklopiti i ostaviti da se kuha na laganoj vatri oko 45 minuta.
Uz ličke šnicle poslužiti pire krumpir, ili rižu, ili broskvu/ blitvu na padelu, ali i riga i krumpir na salatu je odličan izbor.
Napomena:
Iako u originalnom receptu piše da se doda i Vegeta, ja ju ne upotrebljavam, a vi prema želji.