KostrenaOpćina - prijatelj djece

Završen bogat program Dječjeg tjedna

Sastankom Koordinacijskog odbora akcije Kostrena – Općina prijatelj djece završen je ovogodišnji Dječji tjedan koji se obilježava u prvom punom tjednu mjeseca listopada.

U Kostreni se Dječji tjedan, koji je trajao od 3. do 9 listopada, obilježio nizom zanimljivih i raznolikih aktivnosti posvećenih djeci.

Tjedan je započeo posjetom načelnika Vranića DV “Zlatna ribica” i OŠ Kostrena.  Školarci su već dva dana nakon toga uzvratili posjet načelniku odnosno općinskoj upravi gdje su imali prilike upoznati djelatnike i poslušati zanimljivu prezentaciju.

U Dječjem vrtiću “Zlatna ribica” Dječji se tjedan obilježavao svih pet radnih dana, a u raznolikim su aktivnostima sudjelovale sve skupine. Tako su starije skupine bile na izletu u Fužinama, započeo je i sportski program, vrtić su posjetili i izviđači. Boćarski klub Kostrena prezentirao je boćanje, a predstavnici Udruge umirovljenika i starijih osoba Kostrene PENKO izradili su s djecom krpenu loptu kako bi im pokušali dočarati kako su se nekad igrale naše none i nonići.

Nekoliko djelatnika Vrtića sudjelovalo je u petak i subotu na seminaru “Odgovorno roditeljstvo” kao pripremi za provedbu radionice “Rastimo zajedno” koja je namijenjena roditeljima polaznika.

U OŠ Kostrena u četvrtak i petak, 6. i 7. listopada, održane su projekcije filmova za sve razrede.

U petak, 7. listopada delegacija iz Kostrene sudjelovala je na 14. Susretu gradova i općina – prijatelja djece koji je održan u Dječjoj kući u Rijeci.

Dječji tjedan završio je 9. listopada, a Koordinacijski odbor akcije Kostrena – Općina prijatelj djece susreo se u ponedjeljak kako bi razgovarali o tekućoj godini i aktivnostima koje su za djecu provedene i o planovima za iduću 2023. godinu.