Bakalar na gulaš
Naš tradicionalni recept za bakalar na gulaš – dobro nam dođe upravo sada za prosinačke blagdane.
Sastojci
- bakalar skuhati i očistiti
- češnjak
- malo brašna
- konzerva
- bijelo vino
- krumpir
- 2-3 zrna papra
- nekoliko maslina
- peršin
- ulje
- maslinovo ulje
- voda
Priprema
Na toplo ulje staviti sjeckani češnjak (2-3 češnja) da lagao požuti. Dodati bakalar i propirjati. Zatim dodati malo brašna, konzerve i promiješati, posložiti na bakalar krumpir izrezan na ploške i zaliti vodom (s malo bijelog vina) da prekrije krumpir. „ Protresti“ padelu (ne miješati više s kuhačom), posoliti i dodati 2-3 zrna papra i nekoliko maslina.
Kada je skoro gotovo, posipati sa sitno kosanom mješavinom češnjaka i peršina i dodati maslinovo ulje. Još malo kuhati na laganoj vatri.