Kuharica

Bakalar na gulaš

Naš tradicionalni recept za bakalar na gulaš  – dobro nam dođe upravo sada za prosinačke blagdane.

Sastojci

  • bakalar skuhati i očistiti
  • češnjak
  • malo brašna
  • konzerva
  • bijelo vino
  • krumpir
  • 2-3 zrna papra
  • nekoliko maslina
  • peršin
  • ulje
  • maslinovo ulje
  • voda

Priprema

Na toplo ulje staviti sjeckani češnjak (2-3 češnja) da lagao požuti. Dodati bakalar i propirjati. Zatim dodati malo brašna, konzerve i promiješati, posložiti na bakalar krumpir izrezan na ploške i zaliti vodom (s malo bijelog vina) da prekrije krumpir. „ Protresti“ padelu (ne miješati više s kuhačom), posoliti i dodati 2-3 zrna papra i nekoliko maslina.

Kada je skoro gotovo, posipati sa sitno kosanom mješavinom češnjaka i peršina i dodati maslinovo ulje. Još malo kuhati na laganoj vatri.